Universitas Léiden: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara (2) using AWB
c (→‎Tokoh-tokoh misuwur kang kuliah ing Univèrsitas Leiden: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB)
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara (2) using AWB)
|website = [http://www.leiden.edu/ www.leiden.edu]
}}
'''Univèrsitas Leiden''' ([[basa Walanda]]:Universiteit Leiden utawa sadurungé Rijksuniversiteit Leiden; "Univèrsitas Negeri Leiden") iku universitas kang papané ana ing [[kutha]] [[Leiden]], [[Walanda]]. [[Univèrsitas]] iki kang tuwa dhéwé ing Walanda lan diyasa ing [[taun]] [[1575]]. Sajatiné universitas kang tuwa dhéwé iku [[Universitas Leuven]] (1425), nanging saiki papané wis ora ing Walanda manèh nanging ing [[Bèlgi]]. Univèrsitas Leiden diyasa déning [[Pangéran Willem van Oranje]], pemimpin pambalélan Walanda nalika Perang 80 Taun nglawan [[Spanyol]]. Miturut tradhisi universitas iki diyasa ing tanggal 8 [[Fèbruari]] [[1575]] sawisé kutha Leiden kang wis dikupeng wadya-bala Spanyol sawetarasawatara wanci bisa dibébasaké. Banjur jiwa kapahlawanan wong-wong Leiden arep diparingi anugrah. Para kang ndunungi iki diwèhi rong pilihan: universitas ing kutha Leiden utawa ora mbayar pajeg sawetarasawatara wanci. Para kang ndunungi jaré banjur milih pilihan kapisan.
 
Taun [[2005]], duwé 17.251 mahasiswa kang sinau ing saga fakultas utama kang ana ing Univèrsitas Leiden:
352.737

besutan