Klade: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (4))
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
 
Yèn siji klad kanthi konsisten tansah muncul sajeroning manéka analisis kladistika kanthi migunakaké manéka himpunan data, klad mau bisa diadopsi sajeroning [[taksonomi]] lan bisa dadi siji [[takson]]. Sanadyan mangkono, ora kabèh takson kang diakoni wektu iki bisa dianggep klad. [[Reptilia]], umpamané, minangka golongan [[parafiletik]] amarga ora nglebokaké [[aves]] (manuk) kang uga dianggep ngalami [[évolusi]] saka leluhur kang padha karo [[reptilia]].
 
Sajeroning kladistika, siji klad kang ana ing sawiji klad liya diarani "tersarang" sajeroning klad mau. Klad kang ''tersarang'' mau duwé sawetarasawatara kagunaan, umpamané bisa mènèhi cakupan èkspansi ing sawiji wewengkon géografis kang kaisolasi.
<!--
Berkembangnya penggunaan teknik-teknik [[biologi molekuler]] membuat penggunaan kladistika menjadi populer, dan banyak pengelompokan klasifikasi klasik yang sekarang harus ditinjau ulang karena tidak menggambarkan proses evolusi yang semestinya, sebagaimana yang ditunjukkan oleh hasil analisis kladistika. Contoh yang paling populer adalah pada klasifikasi [[Chordata]]/[[Vertebrata]] dan [[Tumbuhan Berbunga]] (Angiospermae).
352.737

besutan