Anggur (ombèn-ombèn): Béda antara owahan

c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé (2))
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
'''Anggur''' (utawa populèr ingaran ing [[basa Inggris]]: '''''wine''''') iku ombènan ngandhut alkohol kang digawé saka sari [[anggur]] jinis ''Vitis vinifera'' kang lumrahé mung tuwuh ing area 30 hingga 50 drajat lintang lor lan kidul. Ombèn-ombèn ngandhut alkohol kang digawé saka sari buah liya kang kadar alkoholé antara 8% nganti 15% lumrahé diarani anggur woh-wohan (''fruit wine'').
 
Anggur digawé liwat prosès [[fermentasi gula]] kang ana ing jero woh anggur. Ana sawetarasawatara jinis ombènan ya iku, ''Red Wine'', ''White Wine'', ''Rose Wine'', ''Sparkling Wine'', ''Sweet Wine'', lan ''Fortified Wine'':
* '''''Red Wine''''' iku angur kang digawé saka woh anggur abang (''red grapes''). Sawetara jinis anggur abang kang misuwur ing kalangan peminum wine ing Indonésia ya iku merlot, cabernet sauvignon, syrah/shiraz, lan pinot noir.
* '''''White Wine''''' ya iku anggur kang digawé saka woh anggur putih (''white grape''). Sawetara jinis anggur mau kang misuwur ya iku chardonnay, sauvignon blanc, semillon, riesling, dan chenin blanc.
352.737

besutan