Dhéwan Kaamanan PBB: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
c
→‎Tugas lan Fungsi Dewan Kaamanan: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara (3) using AWB
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (3) using AWB)
c (→‎Tugas lan Fungsi Dewan Kaamanan: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara (3) using AWB)
 
 
== Tugas lan Fungsi Dewan Kaamanan ==
Ngenani bab mempertahankan [[perdamaian]] lan [[kaamanan]] [[internasional]] diserahké marang Déwan Keamanan, kanthi syarat; kabèh tindhakan Déewan Keamanan mau kudu selaras karo tujuan lan [[azas-azas PBB]]. Tugas lan kawajiban Déwan Keamanan bisa dipérang dadi sawetarasawatara golongan, ya iku:
# Ngrampungi pasulayan kanthi [[cara-cara damai]], ya iku nganggo cara kang didhasarké saka; [[pasetujon sukarila]] utawa peksan ukum sajeroning ngayahi pasetujon.
# Njupuk tindhakan-tindhakan tumrap anané [[ancaman]] perdamaian lan perbuatan kang wujud penyerangan.
 
Sajeroning ngayahi tugasé, Déwan Keamanan dibantu badan-badan lan program mirunggan kaya ta:
* [[UNIFIL]] : Pasukan sawetarasawatara PBB ing [[Libanon]]
* [[UNIIMOG]] : Pasukan peninjau militèr ing [[Iran]]-[[Irak]]
* [[UNTAC]] : Pasukan sawetarasawatara ing [[Kamboja]]
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan