Konsonan untu: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  11 sasi kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
 
'''Konsonan gigi''' utawa '''Konsonan untu''' utawa '''konsonan dental''' iku [[konsonan]] sing dumadi amarga ilat nyentuh untu dhuwur, kaya {{IPA|/t/}}, {{IPA|/d/}}, {{IPA|/n/}}, lan {{IPA|/l/}} ing sawetarasawatara basa. Konsonan gigi dibédakaké saka swara (uni) sing diasilaké ngangggo ilat sing nyentuh wates [[gusi]], kaya sajeroning basa Inggris, nanging keprungu padha amarga pepadhan akusitk swara-swara mau, uga padha aksarané ing aksara Latin (''t'', ''d'', ''n'', lsp.)
 
{{konsonan tekanan paru-paru}}
350.349

besutan