Wlahar: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
 
'''Wwlahar''' iku aliran material vulkanik kang racaké wujud campuran [[watu]], [[pasir]] lan [[krikil]] amarga anané ilining banyu kang dumadi ing èrèng-èrènging gunung ([[Gunung Berapi|gunung geni]]). Ing [[Indonésia]], aliran wlahar iki bakal terus tambah prilakuné bebarengan karo udan kang sansaya asring.
 
Ilining wlahar iku ndrawasi mligi kanggo penduduk kang manggon ing èrèng-èrènging gunung utawa kanggo para juru tambang pasir kang ana ing laladan ilining wlahar iku liwat. Wwlahar bisa mili banter puluhan mèter per detik nganti sawetarasawatara kilomèter nggawa ènergi kang cukup gedhé. Mula saka iku, lumrahé wlahar digawékaké saluran mirunggan kang miturut ngèlmu [[geoteknik]] mau "[[sabo]]".
 
Sawetara gunung ing Indonésia nduwé aktivitas ilining wlahar iki, ya iku [[Gunung Galunggung]] ing Jawa Kulon lan [[Gunung Merapi]] ing [[Jawa Tengah]]/[[Yogyakarta]].
352.737

besutan