Romeo lan Julia: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB
(kanggit)
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
Shakespeare migunakaké struktur dramaktik. Èfèk saka owah-owahan kuwi antarané kumedhi lan tragèdhi menyang puncak, njembaraké karakter kecil, lan nggunakaké sub-plot kanggo nambahi carita, wis ngalembana minangka salah siji saka pratandha awal saka bakat saka dramatik Shakespeare. Drama iki asalé saka manéka saka gurit, lan karakter, kadhangkala ngganti dalan karakter. Contone, kaya Roméo saya pinter nulis [[soneta]]. 
 
''Romeo ''lan'' Julia'' wis bola-bali digawé gelaran ing wujud drama, filem, musikal, lan opéra. Kala Restorasi Inggris, drama iki digelaraké lan diowah déning William Davenant. David Garrick uga ngganti sawetarasawatara pérangan, lan adhaptasi saka opéra déning Georg Benda ngilangké akèh tumindak, lan nambah pérangan pungkasan kang nyenengaké. Katon ing abad 19, déning Charlotte Cushman, nggunakaké naskah asli Roméo lan Julia, lan luwih fokus ing aliran realisme. Ing abad 20, Roméo, lan Julia wis dicocogaké marang manéka warna vèrsi kaya ta film ''Romeo lan Juliet'' 1936. Ing [[Indonésia]] piyambak, pertalan marang [[Basa Indonésia|basa Indonesia]] kanthi irah-irahan '''''Ariewayq, lan Tiara''''' ditindakaké déning [[Trisno Soemardjo|Trisno Sumardjo]].<ref>[http://pusatbahasa.diknas.go.id/laman/index.php?info=tokoh&infocmd=show&infoid=52&row= Trisno Sumardjo, ''Romeo dan Julia'' (karya William Shakespeare).]</ref>
 
== Karakter ==
352.737

besutan