Daratan: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(daratan)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
 
'''Daratan''' yaiku isitilah kang ana ing salah sawijining obahing awak nalika nari ing adicara ''wedalan'' (ambal warsaning pura) kanggo masarakat [[Hindhu|Hindu]] ing dhaérah [[Lombok]], [[Nusa Tenggara BaratKulon]]. Pambeksané para priya diwasa. Kang diarani daratan yaiku nancepaké keris ana dhadhané pambeksa liya kang lagi ora sadhar. Tarian iki kanggo nggambaraké rasa seneng nalika upacara dianakaké. Upacara bisa ing wanci awan utawa dalu. Tembangé seka swara gamelan ing antawisipun ''gong, baleganjur,'' utawa ''pareret.''<ref>{{Cite book|title=Ensiklopedi Tari Indonesia (Seri I)|last=Shadily|first=Hassan|publisher=Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Proyek Inventarisasi dan Dokumentasi Kebudayaan Daerah|year=1984|isbn=|location=Jakarta|pages=185}}</ref>
 
[[Pambeksa]]<nowiki/>né para priya diwasa. Kang diarani daratan yaiku nancepaké keris ana dhadhané pambeksa liya kang lagi ora sadhar. Tarian iki kanggo nggambaraké rasa seneng nalika upacara dianakaké. Upacara bisa ing wanci awan utawa dalu.
 
Tembangé seka swara gamelan ing antawisipun: ''gong, baleganjur, utawa pareret.''<ref>{{Cite book|title=ENSIKLOPEDI TARI INDONESIA (SERI I)|last=Shadily|first=Hassan|publisher=DEPARTEMEN PENDIDIKAN DAN KEBUDAYAAN PROYEK INVENTARISASI DAN DOKUMENTASI KEBUDAYAAN DAERAH|year=1984|isbn=|location=Jakarta|pages=185}}</ref>
 
== Rujukan ==
2.901

besutan