Calon Arang: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
nyunting artikel drg rampung
(→‎Caritané Calon Arang: ganti isi, replaced: sihir → sikir)
(nyunting artikel drg rampung)
 
== Caritané Calon Arang ==
Ana randha kang duwé ngèlmu ireng ‘santet’‘santèt’ kerep ngrusak kasil panenanepanènané para tani, lan marakakemarakaké prahala (dhadekakedhadèkaké tekane lelara), jenenge randha iku Calon Arang. Calon Arang nduwé anak [[wadhon]] kang sesilih [[Ratna Manggali]]. Bocah wadhon iku ayu, nanging ora bisa omah-omah/ora payu rabi (duwé bojo) awit saben pawongan padha wedi marang ibune. Calon Arang banjur nesu lan nyulik salah sijining kenya kang isih enom kanggo tumbal Dewi Durga.
 
Sabanjure iku ana banjir gedhé kang dhadekake akèh wong padha mati. Akèh lelara kang tumeka. Raja Airlangga banjur nyaluk pitulungan marang Empu Baradah kanggo mrantasi masalah iku. Empu Baradah ngutus Empu Bahula supaya dinikahahe karo Ratna. Pista mantenane 7 dina 7 bengi, lan kahanane dadi pulih manèh.
46

besutan