Ningrat: Béda antara owahan

215 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(sithik)
Tenger: Besutan punsèl Besutan jaringan punsèl
[[File:COLLECTIE TROPENMUSEUM De regent van Surabaya Raden Tumenggung Musono loopt opweg naar zijn installatie het gouverneurserf op en wordt vergezeld door patih en wedono's in gala-tenue TMnr 10003356.jpg|thumb]]
Para '''ningrat''' iku wong sing ndarbèni katurunan [[raja]] utawa saka golongan karajan. Ing masarakat féodal, kaum ningrat iku kalebu kelas sosial sing dhuwur. Ing kabudayan Jawa para ningrat uga diarani para [[priyayi]]. Bédané ningrat karo priyayi iku, istilah priyayi iku khas tumrap ing Budaya Jawa.