Ningrat: Béda antara owahan

38 bèt wis ditambahake ,  9 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
[[File:COLLECTIE TROPENMUSEUM De regent van Surabaya Raden Tumenggung Musono loopt opweg naar zijn installatie het gouverneurserf op en wordt vergezeld door patih en wedono's in gala-tenue TMnr 10003356.jpg|thumb|Priyayi, mantan ningrat [[Indonesia]]]]
Para '''ningrat''' iku wong sing ndarbèni katurunan [[raja]] utawa saka golongan karajan. Ing masarakat féodal, kaum ningrat iku kalebu kelas sosial sing dhuwur. Ing kabudayan Jawa para ningrat uga diarani para [[priyayi]]. Bédané ningrat karo priyayi iku, istilah priyayi iku khas tumrap ing Budaya Jawa.