Thiwul: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  11 sasi kepungkur
Benarké sing luput
(Benarké sing luput)
 
| other =
}}
'''Thiwul''' ya iku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biyasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]<ref name="internet 1">[http://resepmasakanindonesia.info/tiwul/](diundhuh 10 Juni 2011)</ref>. Cara mangan racaké bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan sing ndunungidumunung [[Wanagiri]], [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]] lan [[Pacitan]] lan asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina ing jaman biyèn.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] iku duwé akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa nggantikanggo ganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercayapinitaya bisa nyegah lara [[mag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalésapanungalané. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok ing sajeroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
tata cara gawé tiwulthiwul ya iku sala pohung kang dioncéki banjur dipepedipépé ngasingnti garing. anaAna ing désa-désa pohung mau diarani gaplek.gaplèk, banjur supaya dadi glepung padha ditutu kanthi cara tradhisional. Yèn tata cara ngolahé ya ikuyaiku glepung mau diinteri nganggo tampah bajurbanjur didang.
 
== Rujukan ==