Babad Pakepung: Béda antara owahan

844 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
babad
(babad)
(babad)
<br />
== Prawatakan ==
 
# '''''Susuhunan Paku Buwana IV, raja ing Kraton Surakarta:'''''
# '''Radèn Ngabéi Yasadipura:'''
# '''''Panengah, Wiradigda, Nursalèh, Bahman:'''''
 
== Latar Cariyos Babad Pakepung ==
Mula bukanipun kadadeyan menika wonten ing paséban Kraton Surakarta, lan Kraton Surakarta nalikanipun sekawan abdinipun raja ngojok-ojoki Susuhunan Paku Buwana IV supados medhotaken pamitran kaliyan Kumpeni. Latar cariyos salajengipun inggih menika wonten ing Semarang, inggih menika papan kangge kempalipun bala pitilung Kumpeni saking Pati, Jepara, Surabaya, Gresik, Pasuruan, Sumenep, lan Madura. Saklajengipun, saksampunipun sekawan tawanan sampun dipuncepeng, Panengah, Wiradigda, Nursalèh, Bahman dipunpapanaken wonten ing Kapurbayan, papan panggénanipun Pangéran Purbaya. Wonten ing pungkasaning cariyos, sekawan tawanan menika dipunbuwang wonten ing Pulo Drus ing Teluk Jakarta.
 
== Rujukan ==
46

besutan