Candhi Karangnangka: Béda antara owahan

131 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Candhi Karangnongko''' yaiku Candhi sakingsaka agama [[Hindhu|Hindu]]. Candhi iki digawé saka watu andesit[[andhésit]]. DenahéMapan ana ing [[KlatenKlathèn]] , [[Jawa Tengah]]. UkuranUkurané kurang lewihluwih 9 m × 9 m, karokanthi dhuwurédhuwur kurang lewihluwih 0,50 m. Candhi Karangnongko digawé ing abad ke-kaping 8 - 9 Masehi.<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/886882212|title=Candi Indonesia|last=Sedyawati, Edi, 1938-|last2=Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,|isbn=9786021766934|edition=Cetakan pertama|location=[Jakarta]|oclc=886882212}}</ref>
 
Ing sakiwa-tengené candhi isih akèh turahan [[bata]] kang biyén digunakaké kanggo mbangun Candhi Karangnangka. Ing plataran Candhi Karangnangka isih ana [[fragmen]] [[murti]] pérangan weteng samengisor kanthi wujud lungguh sila karo èpèk-èpèking tangan ana ing dhuwur dhengkul. Ing sisih wétan candhi ana sumber banyu bening kang digawé [[blumbang]]. Ing pérangan ngisor blumbang kagawé saka watu-watu ing jaman samana kang digunakaké kanggo pondhasi blumbang.
 
Ing sakitaré Candhi isih akèh watu bata sing mbiyén iku bagian Candhi Karangnongko. Ing halaman Candhi Karangnongko isih ana fragmén arca bagian weteng sak ngisore posisi njagong sila karo telapak tangan ana ing nduwur dengkul. Ing sebelah timur Candhi ana kolam mata air sing jernih. Bagian dasar kolam digawé saka watu watu pondasi kolam ing jamané.
 
== Rujukan ==
419

besutan