Hamengkubuwana I: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Ing taun 1740 ana pambrontakan wong [[Tionghoa]] ing [[Batavia]] kang sumebar ing saindhenging Jawa . Ing wiwitan, [[Pakubuwana II]] (sadulur Mangkubumi) mèlu nyengkuyung pambrontakan. Nanging, nalika nonton [[VOC]] sing unggul, Pakubuwana II malih pikiré.
 
Ing taun 1742 Karaton Kartasura diserang deningdéning para pemberontakpambrontak. Pakubuwana II dipeksa kanggo mbangun istana anyar ing Surakarta, nalika pemberontakan pungkasane ditumpes dening VOC lan Cakraningrat IV saka [[Madura]] .
 
Kekuwatan para pemberontak sing dipimpin dening Raden Mas Said ( Pakubuwana II lan keponakan Mangkubumi) kasil ngrebut tanah Sukowati. Pakubuwana II ngumumake kontes kanthi hadiah tanah 3.000 potong kanggo sapa wae sing bisa mbalekake Sukowati. Mangkubumi berhasil diusir Mas Said ing taun 1746, nanging diblok dening Patih Pringgalaya sing ngasorake raja kanggo mbatalake persaingan kompetisi.
1.435

besutan