Hamengkubuwana I: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  8 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Sri Sultan Hamengkubuwana I''' ([[Aksara Carakan|Hanacaraka]] : ꦱꦿꦶꦱꦸꦭ꧀ꦠꦤ꧀ꦲꦩꦼꦁꦏꦸꦧꦸꦮꦤ), (lair ing Kartasura, 6 Agustus 1717 – pati ing Ngayogyakarta, 24 Maret 1792 ing yuswa 74 taun) yaiku pangadegpamiyasa lan raja pisanan Kasultanan Ngayogyakarta sing mréntah taun 1755 - 1792. <ref name="nganu">{{Cite web|url=https://www.sastra.org/katalog/judul?ti_id=205|title=Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205|last=|first=|date=|website=|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=}}</ref>
 
==Asal-usul==
1.564

besutan