Hamengkubuwana I: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  8 sasi kepungkur
 
==Geneologi Hamengku Buwana I==
Miturut crita kasebut, Hamengku Buwana I minangka turunané Brawijaya V saka jalur bapak ya iku Amangkurat IV lan saka ibuné, Mas Ayu Téjawati. Saka garis rama, silsilah sing nyambung menyang Brawijaya V sacara umum wis dikenal, nanging saka sisih ibune isih ana sing ngumumake. Saka Brawijaya V, salah sawijining putrané kasebut aran Jaka Dholok kang banjur nurunaké Wasisrawa utawa Pangéran Panggung. Pangéran Panggung banjur main Pangéran Alas sing duwé anak sing jenengé Tumenggung Perampilan. Tumenggung Tumenggung ditampilake ing Sultan Hadiwijaya lan dheweke duwé Kyai Cibkakak ing Kepundung, Jawa Tengah. Banjur Kyai Cibkakak njupuk putra sing jenenge Kyai Resayuda. Dheweke njupuk putrane Ngabehi Handaraka sing banjur duweduwé anak wadon jenengejenengé Mas Ayu TejawatiTéjawati, ibu Hamengku Buwana I.
== Priksani ugi ==
*[[Pratélan ratu Mataram Anyar]]
1.564

besutan