Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 sasi kepungkur
'''Kadipatèn Pakualaman''' ([[Jawa]]: ꦑꦢꦶꦥꦠꦺꦤ꧀ꦦꦑꦸꦄꦭꦩ꧀ꦩꦤ꧀) utawa kadhang ditulis '''Pakualaman''' iku laladan [[perdikan]] ing wewengkon [[Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat]]. Pakualaman dibangun tanggal [[22]] Juni [[1812]], [[raja]] kang angka sepisan ya iku [[Pangeran Natakusuma]] (putra [[Hamengku Buwono I|Hamengkubuwana I]]) lan kawastanan nata minangka Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya (K.G.P.A.A.) Paku Alam I.
 
== Laladan kakuasaankakuwasan ==
Wewengkon sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarané ing Pajang, Bagelan, sapérangan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]]-istanane) uga ana sing ning wewengkon [[kabupatèn Kulon Praga]] ya iku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wewengkon sing ning [[Kulon Praga]] biyèn tau dadi [[kabupatèn]] dhéwé ya iku [[Kabupatèn Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wewengkon kabupatèn Kulon Praga sing dadi pérangan saka kakuasaan Kasultanan [[Yogyakarta]].
 
1.328

besutan