Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
 
== Laladan kakuwasan ==
Wewengkon sing kalebu kakuwasaning Kadipatèn Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarané ing Pajang, Bagelan, sapérangan ing punjering kutha [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]]) uga ana sing ning wewengkon [[kabupatèn Kulon Praga]] ya iku antara [[kali Progo|Kali Praga]] lan [[kali Bogowonto|Kali Bagawanta]]. Wewengkon sing ning [[Kulon Praga]] biyèn tau dadi [[kabupatèn]] dhéwé ya iku [[Kabupatèn Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wewengkon kabupatèn Kulon Praga sing dadi pérangan saka kakuasaankakuwasan Kasultanan [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]].
 
== Raja-raja ==
1.306

besutan