Filem: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: anyar, replaced: kamera → kodhak)
cTidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan visual Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan punsèl maju
{{Kanggo|filem sajeroning babagan [[fotografi]]|Filem (fotografi)}}
[[Gambar:LouisLePrinceFirstFilmEver RoundhayGardenScene.png|thumb|200px|Filem pisanan sing tau digawé]]
'''Filem''' ({{IPA-id|fi'ləm| utawa fɛ'ləm}}) utawa '''pèlem''' iku gambar-urip, uga asring diarani ''movie'' ing [[basa Inggris]] (pisanané ''[[plèsètan]]'' kanggo 'pindhah gambar'). Film, kanthi kolèktif, kerep diarani '[[sinéma]]'. Gambar-urip iku wangun sèni, wangun populèr saka [[hiburan]], lan uga [[bisnis]].
 
Filem diasilaké kanthi [[rekaman]] saka [[wong]] lan [[benda]] (kalebu fantasi lan figur palsu) mawa [[kodhak]], lan/utawa déning [[animasi]].
1.024

besutan