La Catrina: Béda antara owahan

103 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(nambahi isi)
[[File:Posada2.Catrina.jpeg|thumb|upright=1.35|Sawijining ilustrasi utawa gambar saka ''La Catrina'']]
'''''La Calavera Catrina ''''' ('Dapper Skeleton', 'Elegant Skull') utawa '''''Catrina''''' '''''La Calavera Garbancera''''' iku sawijining kagunan (ing basa Indonésia: seni) étsa ing sèng kang kondhang ing taun 1910&#x2013;1913 lan digawé déning juru cithak saka Mèksiko, juru ilustrasi kartun, the Mexican printmaker, cartoon illustrator lan juru litografi, [[José Guadalupe Posada]].<ref name="artoftheprint">{{cite web|url=http://www.artoftheprint.com/artistpages/posada_jose_guadalupe_calaveracatrina.htm|title=Jose Guadalupe Posada, Calavera Catrina (Dapper Skeleton)|publisher=ArtofthePrint.com}}</ref> ''La Catrina'' iki minangka gambaran satir saka wong asli Mèksiko kang dirasa déning Posada seneng niru-niru utawa péning mèlu-mèlu ngadhaptasi tradhisi aristokrat saka Éropah ing jaman pra-révolusi. ''La Catrina'' wis dadi sawijining ikon ing Mèksiko nalika mèngeti ''[[Día de Muertos]]'' utawa "Dinané wong Mati".
 
5.871

besutan