Basa Malayu Bali: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
besut sitiran
(besut sitiran)
|iso3=mhp
}}
'''Basa Malayu Bali''' atawa uga disebut '''Basa Loloan''' ya iku jinis basa Malayu krèol kang dituturaké karo suku Malayu ing kecamatan Negara lan Melaya, Kabupatèn Jembrana, [[Bali]]<ref>{{Cite web|url=https://www.ethnologue.com/language/mhp/22|title=Malay, Balinese|website=Ethnologue|language=en|access-date=2019-12-10}}</ref><ref name=":0">{{Cite book|title=Kamus Bahasa Melayu Bali-Indonesia|last=Bagus|first=I Gusti Ngurah, dkk|publisher=Pusat Pembinaan dan Pengembangan Bahasa Departemen Pendidikan dan Kebudayaan|year=1985|isbn=|location=Jakarta|pages=xi}}</ref>. Basa Malayu Bali sumebar ing kampung Loloan Barat lan Loloan Timur ing loro kecamatan wau<ref name=":1">{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/30042909|title=Pemertahanan bahasa Melayu Loloan di Bali|last=Sumarsono, Drs.|first=|date=|publisher=[Pusat Pembinaan dan Pengembangan Bahasa, Departemen Pendidikan dan Kebudayaan]|year=1993|isbn=979-459-366-4|location=Jakarta|pages=43-47|oclc=30042909}}</ref>. Suku Malayu kang ana ing Loloan iku asalé saka Malayu saka [[Pontianak]] lan Trengganu uga suku Makassar lan Bugis awit abad 17<ref name=":1" />. Basa iki didayani karo basa Bali ing kosatembung lan ing ater-ateré.
 
=== Conto ukara ===
1.255

besutan