Désa: Béda antara owahan

41 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(ganti isi, replaced: disebut → karan (5))
{{Wewengkon administratif pamaréntahan Indonésia}}
[[File:Morten Village.JPG|thumb|Désa]]
 
'''Désa''', miturut dèfinisi universal, ya iku aglomerasi panggonan ing karang padésan (rural). Ing [[Indonésia]], istilah désa iku kanggo wewengkon administratif ing Indonésia sing ana ing ngisoré [[kacamatan]] lan dipandégani déning [[Kepala Désa]]. Kepala Désa iku racaké diarani Lurah.
Wiwit lumakuné otonomi laladan istilah désa bisa karan mawa jeneng liya, upamané ing [[Sumatra Kulon]] karan '''[[nagari]]''', lan ing [[Papua]] lan [[Kutai Kulon]], [[Kalimantan Wétan]] karan '''[[kampung (Papua)|kampung]]'''. Semana uga kabèh istilah lan institusi ing désa bisa karan kanthi jeneng liya miturut karakteristik adat désa mau. Bab iki dadi pangaku lan pangajining pamaréntah marang mula buka lan adat enggonan.
490

besutan