La Catrina: Béda antara owahan

746 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
nambahi gambar
(nambahi gambar)
 
Kagunan étsa ing sèng iki nggambaraké bleger jrangkong wanodya kang nganggo topi. ''Chapeau en attente'' kang ana ing dhèwèké iku gegayutan karo gagrag Éropa ing wiwitané abad ka-20. Wedharan asliné nggambaraké sawijining wong kang isin karo asal asliné (''origin'') nuli dhèwèké macak nganggo klambi kang niru-niru wong Perancis, uga nganggo ''makeup'' kang kandel banget supaya kulité kétok luwih putih.<ref>{{Cite news|url=http://www.mexican-folk-art-guide.com/catrina.html|title=La Catrina|work=Copal, Mexican Folk Art at its best Online.|access-date=2018-10-27}}</ref> Ing wedharan iki uga ana tembung ''garbancera'', sawijining julukan kanggo ngrujuk marang wong asli kono kang gawéané niru-niru budaya Éropah lan mungkiri warisan kabudayan asliné dhéwé.<ref name="rockypoint360">{{Cite news|url=http://rockypoint360.com/la-catrina-the-woman-of-mexico|title=La Catrina – The woman of Mexico|date=2012-10-30|work=Rocky Point 360|access-date=2018-10-27|language=en-US}}</ref><ref>{{Cite news|url=https://www.newyorklatinculture.com/catrina/|title=Catrina La Calavera Garbancera is the icon of Día de los Muertos|date=2018-09-25|work=New York Latin Culture Magazine|access-date=2018-10-27|language=en-US}}</ref>
 
== Gladri ==
Macak lan klambèn dadi "Catrina" iku sawijining kostum kang populèr ing pèngetan [[Dina wong Mati]] ing Mèksiko. <ref>{{Cite news|url=https://www.allure.com/story/dia-de-los-muertos-makeup-tradition|title=5 Things to Know Before Doing Dia de Los Muertos Makeup|last=Devash|first=Meirav|work=Allure|access-date=2018-10-07|language=en}}</ref>
<gallery mode="packed" heights="160" caption="[[Dina wong Mati]], 2014.">
File:Serie Catrinas (1).jpg|Wanodya macak dadi Catrina
File:Niña Catrina (10).jpg|Wanodya macak dadi Catrina
File:Serie Catrinas (9).jpg|Sawijining wong macak dadi Catrina
File:Serie rostros de calavera (23).jpg|Bocah cilik macak dadi Catrina
File:Serie Catrinas (13).jpg|Wanodya macak dadi Catrina
</gallery>
 
== Rujukan ==
5.871

besutan