Alain Robbe-Grillet: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanggal lair
(nggawe artikel anyar)
 
(tanggal lair)
Alain Robbe-Grillet (lair18 taunAgustus 19221922–18 ingFèbruari Brest, [[Prancis]]2008) ya iku penulis [[novèl]] ''roman'' saka [[Prancis]]. Novel-novel Robbe-Grillet kalebu jinis ''nouveau roman'' (novel anyar) kapisan''.'' Trilogi novel Robbe-Grillet ''Les Gommes'' 'Setip' (1953), ''Le Voleur'' 'Maling'(1955), lan ''La Jalousie'' 'Cemburuan' (1957) ya iku novel-novel sing wani ngalih saka karya sastra biyasa dadi ''nouveau roman.'' Ing trilogi novèl iku, Robbe-Grillet ngatonaké donya sing ora obah, tanpa pesen, lan tanpa aturan. Barang-barang mung modhèl sing ora ngekèi daya dumunung pamawas sing tetep bébas. Ora ngenal koherènsi, kronologi, intrik, lan metamorfose. Kabèh-kabèh ora mesthi lan kebak bedhèkan. Latar wektu uga latar panggonan ora cetha, nanging dheskripsi dhèkor, barang-barang, lan obah-obahan apik, unsur-unsuré titi, marai pating sliwer tanpa makna.
5.602

besutan