Alain Robbe-Grillet: Béda antara owahan

484 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(tanggal lair)
{{Use dmy dates|date=December 2013}}
{{Infobox person
| image = Alain Robbe-Grillet.jpg
| image_size = 250px
| caption = Robbe-Grillet in 2006
| name = Alain Robbe-Grillet
| birth_date = {{Birth date|1922|8|18|df=y}}
| birth_place = [[Brest, France|Brest]], [[Finistère]], Prancis
| death_date = {{Death date and age|2008|02|18|1922|8|18|df=y}}
| death_place = [[Caen]], Prancis
| spouse =
| occupation = Penulis, nggawé pilem
| yearsactive = 1953–2008
}}
 
 
 
 
 
Alain Robbe-Grillet (18 Agustus 1922–18 Fèbruari 2008) ya iku penulis [[novèl]] ''roman'' saka [[Prancis]]. Novel-novel Robbe-Grillet kalebu jinis ''nouveau roman'' (novel anyar) kapisan''.'' Trilogi novel Robbe-Grillet ''Les Gommes'' 'Setip' (1953), ''Le Voleur'' 'Maling'(1955), lan ''La Jalousie'' 'Cemburuan' (1957) ya iku novel-novel sing wani ngalih saka karya sastra biyasa dadi ''nouveau roman.'' Ing trilogi novèl iku, Robbe-Grillet ngatonaké donya sing ora obah, tanpa pesen, lan tanpa aturan. Barang-barang mung modhèl sing ora ngekèi daya dumunung pamawas sing tetep bébas. Ora ngenal koherènsi, kronologi, intrik, lan metamorfose. Kabèh-kabèh ora mesthi lan kebak bedhèkan. Latar wektu uga latar panggonan ora cetha, nanging dheskripsi dhèkor, barang-barang, lan obah-obahan apik, unsur-unsuré titi, marai pating sliwer tanpa makna.
5.602

besutan