Alain Robbe-Grillet: Béda antara owahan

731 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
bibliografi fiksi
(bibliografi fiksi)
 
 
Alain Robbe-Grillet (18 Agustus 1922–18 Fèbruari 2008) ya iku penulis [[novèl]] ''roman'' saka [[Prancis]]. Novel-novel Robbe-Grillet kalebu jinis ''nouveau roman'' (novel anyar) kapisan''.'' Trilogi novel Robbe-Grillet ''Les Gommes'' 'Setip' (1953), ''Le VoleurVoyeur'' 'Maling'(1955), lan ''La Jalousie'' 'Cemburuan' (1957) ya iku novel-novel sing wani ngalih saka karya sastra biyasa dadi ''nouveau roman.'' Ing trilogi novèl iku, Robbe-Grillet ngatonaké donya sing ora obah, tanpa pesen, lan tanpa aturan. Barang-barang mung modhèl sing ora ngekèi daya dumunung pamawas sing tetep bébas. Ora ngenal koherènsi, kronologi, intrik, lan metamorfose. Kabèh-kabèh ora mesthi lan kebak bedhèkan. Latar wektu uga latar panggonan ora cetha, nanging dheskripsi dhèkor, barang-barang, lan obah-obahan apik, unsur-unsuré titi, marai pating sliwer tanpa makna.
 
<br />
 
== Bibliografi ==
 
=== Fiksi ===
 
* ''[[Un Régicide]]'' 'Sawijining Pepati Gedhèn' (1949)
* ''[[Les Gommes]]'' 'Setip' (1953) – [[Fénéon Prize]]
* [[Le Voyeur|''Le Voyeur'']] 'Tukang Intip' (1955)
* ''[[La Jalousie]]'' Kacemburuan' (1957)
* ''[[Dans le labyrinthe]]'' Íng Labirin' (1959)
* ''[[La Maison de rendez-vous]]'' 'Gedhong Patemon' (1965)
* ''[[Projet pour une révolution à New York]]'' 'Proyèk kanggo Révolusi New York' (1970)
* ''[[La Belle Captive]]'' 'Narapidana Ayu' (1975)
* ''[[Topologie d'une cité fantôme]]'' 'Topologi Setan ing Kutha' (1976)
* ''[[Souvenirs du Triangle d'Or]]'' 'Suvenir Maju Telu Emas' (1978)
* ''[[Djinn (novel)|Djinn]]'' 'Jin' (1981)
* ''[[La Reprise]]'' 'Balik' (2001)
5.602

besutan