Amangkurat IV: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
[[Gambar:Amangkurat IV.jpg|thumb|Amangkurat IV]]
 
'''Sri Susuhunan Prabu Amangkurat Jawa''' utawi dipunsinged '''Amangkurat IV''' (lair: Kartasura, ? - séda: Kartasura, [[1726]]) inggih punika rajanarendra kaping sekawan Kasunanan Kartasura ingkang maréntah taun [[1719]] - [[1726]].
 
==Silsilah==
 
NamaNami aslinipun inggih punika Raden Mas Suryaputra, putra saking [[Pakubuwana I]] ingkang lair saking permaisuri Ratu Mas Blitar (keturunan Pangeran Juminah, putra [[Panembahan Senopati]] kaliyan Retno Dumilah putri Madiun).
 
Amangkurat IV gadhah putra-putra ingkang ing antawisipun samangke dados tokoh-tokoh ingkang wigati, kados ta, saking garwa padmi peputra [[Pakubuwana II]]<ref name="internet 1">[http://jogjanyadita.blogspot.com/2008/09/amangkurat-iv-leluhur-raja-jawa.html]</ref> kang madegaken karaton [[Surakarta]], saking garwa ampeyan Mas Ayu Tejawati peputra [[Hamengkubuwana I]] ratu kapisan ing [[Yogyakarta]], lan saking garwa ampeyan Mas Ayu Karoh lair [[Arya Mangkunagara]], bapa saking [[Mangkunagara I]]. Saking dhaup kaliyan putrinipun [[Untung Surapati]], peputra RM. Sandiya kang salajengipun manggen ing Dhusun Mlangi, Ngayogyakarta kawentar kanthi asma [[Kyai Nur Iman]] Mlangi.<ref>{{Cite web|url=http://keraton.perpusnas.go.id/node/124|title=Amangkurat IV {{!}} Keraton Nusantara {{!}} Perpustakaan Nasional Republik Indonesia|website=keraton.perpusnas.go.id|access-date=2018-04-19}}</ref>
Naraguna anonim