Lampor: Béda antara owahan

169 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
nambahi rujukan
(gawé anyar)
 
(nambahi rujukan)
'''Lampor''' ya iku sawijining jinis lelembut utawa dhemit ing budaya Jawa kang metuné ing wayah wengi. Dhemit iki saka kadohan wujudé rombongan wong kang mlaku kanthi gawa oncor, nanging yèn dicedhaki ora ana wewujudan apa-apa. Urupé oncor kadhang-kadhang ilang banjur bakal katon manèh, lan ngono saterusé. Lampor iki dipitaya minangka wadyabala lelembut utawa dhemit.{{Cite book|title=Dunia Hantu Orang Jawa|last=Endaswara|first=Suwardi|publisher=Narasi|year=2004|isbn=9797564533|location=Yogyakarta|pages=161}}
 
==Rujukan==
{{reflist}}
5.871

besutan