Thuyul: Béda antara owahan

295 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
nambahi rujukan
c (→‎Sajeroning budaya populèr: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
(nambahi rujukan)
 
'''Thuyul''' iku sajeroning folklore bangsa Jawa lan Nuswantara liyané, sajinising lelembut sing jaré rupané bocah gundhul lan bisa dikon sing ngingu kanggo nyolong dhuwit.<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/60596498|title=Dunia hantu orang Jawa : alam misteri, magis, dan fantasi kejawen|last=Endraswara, Suwardi, 1964-|date=2004|publisher=Narasi|isbn=979-756-453-3|edition=Cet. 1|location=Yogyakarta|oclc=60596498}}</ref> Thuyul iku dadi sawijining wujud pasugihan. Thuyul iku jaré sangkané saka janin bocah sing ora lair utawa palastra.
 
== Sajeroning budaya populèr ==
Banjur ing taun 2013 ing Singapura dibabar filem ''[[Ghost Child]]'' sing nyritakaké thuyul. Tembung Inggris ''ghost child'' iku pertalan saka basa Mandarin ''guǐ zai'' sing tegesé sétan bocah.
 
== Rujukan ==
<references />
[[Kategori:Lelembut]]
5.871

besutan