George Boole: Béda antara owahan

346 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(nambahi rujukan)
'''George Boole''' ya iku sawijining ahli matematika, filsuf, lan logika saka Inggris kang lair tanggal 2 Novèmber 1815 lan tilar donya tanggal 8 Dhésèmber 1864. Ing taun 1849-1864, dhèwèké nyambut gawé dadi sawijining Profèsor ing Queen's College, Cork ing [[Républik Irlan|Irlan]]. Pagawéyané akèh kang gegayutan karo ''differential equations'' lan logika aljabar. Saliyané iku Boole uga kondhang minangka panulis ''The Laws of Thought'' (1854) kang isiné mratèlakaké bab [[Aljabar Boolean]]. Logika Boolean diakoni minangka bebaku saka jaman informasi.
<ref>{{Cite book|title=Studies in Logic and Probability|last=Boole|first=George|publisher=Dover Publication|year=2012|isbn=978-0-486-48826-4|location=New York|pages=273}}</ref><ref>{{Cite book|title=Filsuf-filsuf Dunia dalam Gambar|last=Asdi|first=Endang Daruni|last2=Aksa|first2=A. Husnan|publisher=Karya Kencana|year=1982|isbn=|location=Yogyakarta|pages=40-41}}</ref>
 
Lumantar logika aljabar, Boole nemokaké logika simbulis modhèren. Boole ndadèkaké logika dadi sawijining matematik kang nganggo simbul-simbul idhéografis. Dhèwèké nuli nyusun sawijining sistem ''penalaran'' kang ngowahi katrangan-katrangan kang ana dadi sawijining ''persamaan''. Kanthi ''persamaan'' iki dhèwèké bisa njupuk dudutan.
 
== Babad urip ==