Betula pendula: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Use dmy dates|date=June 2013}}
{{Italic title}}
{{Speciesbox
 
Birch pérak minangka wit ing musim gugur kang duwé aran umum kanggo kulit kayu putih ing pang kasebut. Pang cilik lan godhong kang bentuké rada ora segitiga kanthi rada nguning musim gugur. Kembang kasebut dadi catkins lan wiji kang ana swiwiné mula bisa nyebar kena angin. Birch pérak ya iku wit kang atos, spésies rintisan, lan sawijiné wit kang pisanan katon ing lemah kang gundhul utawa geni. Akéh spésies manuk lan kéwan ditemokaké ing alas kayu birch, wit kasebut dadi panggonan manéka werna gegremetan. Lan ing ngisoré wit iki rada teles kang diwénéhaké rada lembap, mula nggawé tanduran liyané tuwuh ing sangisoré kanopi. Iki bisa dadi hiasan ing taman, kebon lan digunakaké kanggo prodhuk alas kaya ta kayu nggo dandan, kayu bakar, penyamakan, lan sapu. Manéka bagéan saka wit bisa digunakaké dadi obat tradisional lan kulité uga ngemot triterpen, kang bisa dadi obat.
<references />
1.666

besutan