Betula pendula: Béda antara owahan

1.974 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
# Betula pendula subsp. szechuanica (C.K.Schneid.) Ashburner & McAll. - Ing China sisih kulon, saka Qinghai lan Gansu nganti Yunnan lan tenggara Xizang, dirawat déning sawetara ahli botani minangka Betula szechuanica.<ref name=":0" />
 
B. pendula dibédakaké saka B. pubesensens, wit birch Éropa liyané kang umum, amarga ora duwé wulu, pucuk wulu (wulu lan tanpa kutil ing birch duwéné wulu alus), godhongé bentuké kaya endhog, duwéni grigi, lan kulit kang wernané putih kasebar ing godhong-godhongan ing "celah<nowiki>''</nowiki> ireng kang sumebar (grayer, rada retak, ing ngisor wit birch). Bisa uga dibédakaké sacara sitologi, birch perak diploid (kanthi rong kromosom), déné birch downy yaiku tetraploid (papat set kromosom). Hibrida ing antarané kaloro dikenal, nanging arang banget, lan dadi triploid. Loro iku duwé prabédan ing syarat-syarat habitat, ing birch pérak ditemokaké ana ing lemah garing, wedhi. Yén wit birch kang ana wuluné aku habitaté ana ing lemah teles lan lemah kayata lemah lempung lan lemah pit. Birch pérak uga nuntut panas kang luwih akéh ketimbang birch kang ana wuluné kang penting ing bagéan kang adhem ing Éropa. Akéh ncathetan kang nyatakaké Amerika Lor kang nganggep rong spesies kasebut minangka konspiratif (lan nyebabaké kebingungan kanthi gabung karo jeneng alternatif 'white birch', karo jeneng ilmiah B. pendula kanggo spésiés liyané), nanging dianggep spésiés kang beda ing saindenging Éropa.<ref>{{Cite web|url=https://treesforlife.org.uk/into-the-forest/trees-plants-animals/trees/birch/|title=Birch tree facts, information and mytholgoy|website=Trees for Life|language=en-GB|access-date=2020-01-13}}</ref>
<br />
 
Saperangan jinis B. pendula ora ditampa manéh, kalebu ''B. pendula'' var. ''carelica'', ''fontqueri'', ''laciniata'', ''lapponica'', ''meridionalis'', ''microlepis'', lan ''parvibracteata'', uga ''Betula pendula'' f. ''bircalensis'', ''crispa'', lan ''palmeri''. Sinonim liyane kalebu:<ref>{{Cite web|url=http://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:295174-1|title=Betula pendula Roth|last=|first=|date=|website=Plants of the World Online|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=2020-01-13}}</ref>
 
== Ekologi ==
1.666

besutan