Betula pendula: Béda antara owahan

117 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
 
== Ekologi ==
[[File:Sawfly larvae on silver birch 140701 (Tony Holkham).JPG|thumb|Birch [[sawfly]] (''[[Craesus septentrionalis]]
Birch pérak duwé kanopi mbukak kang ngidini cahya mlebu akéh nganti tekan lemah. Iki ngidini macem-macem lumut, suket, lan tanduran kang bakal tuwuh ing ngisor, uga bakal narik kawigatén gegremetan. Tanduran kembang kang asring ditemokaké ing kayu birch kalebu primrose (Primula vulgaris), violet (Viola riviniana), bluebell (Hyacinthoides non-scripta), anemon kayu (Anemone nemorosa), lan sorrel kayu (Oxalis acetosella). Pokok cilik kang tuwuh ing lantai alas kalebu blaeberry (Vaccinium myrtillus) lan cowberry (Vaccinium vitis-idaea). Manuk kang ditemokaké ing alas kayu birch kalebu klafin, pipit wit, warowler, nightingale, robin, woodcock, redpoll, lan woodpecker ijo.<ref name=":1" />
 
1.666

besutan