Betula pendula: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
 
'''Betula pendula''', kang umum diarani minangka birch pérak, Biry wul, birch putih Éropa,utawa birch putih wétan Asia,<ref>{{Cite web|url=https://www.britannica.com/plant/European-white-birch|title=European white birch tree|last=|first=|date=|website=Encyclopedia Britannica|language=en|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=2020-01-13}}</ref> minangka spésies wit ing kulawarga Betulaceae, asli ing Eropa lan bagéan ing Asia, sanajan ing sisih kidul Éropa, ditemokaké mung ing papan kang luwih dhuwur. Akéhé kalebu ing Siberia, Tiongkok, lan kidul-wétan Asia ing pagunungan Turki sisih lor, Kaukasus, lan Iran sisih lor. Iki wis dikenal menyang Amérika Lor, Ana manéh minangka birch putih Éropa, lan dianggep invasif ing sawetara negara ing Amérika Sarékat lan bagéan Kanada. Wit kasebut uga bisa ditemokaké ing wilayah kang luwih manéka musim kaya ta Australia.
 
Birch pérak minangka wit ing musim gugur kang duwé aran umum kanggo kulit kayu putih ing pang kasebut. Pang cilik lan godhong kang bentuké rada ora segitiga kanthi rada nguning musim gugur. Kembang kasebut dadi catkins lan wiji kang ana swiwiné mula bisa nyebar kena angin. Birch pérak ya iku wit kang atos, spésies rintisan, lan sawijiné wit kang pisanan katon ing lemah kang gundhul utawa geni. Akéh spésies manuk lan kéwan ditemokaké ing alas kayu birch, wit kasebut dadi panggonan manéka werna gegremetan. Lan ing ngisoré wit iki rada teles kang diwénéhaké rada lembap, mula nggawé tanduran liyané tuwuh ing sangisoré kanopi. Iki bisa dadi hiasan ing taman, kebon lan digunakaké kanggo prodhuk alas kaya ta kayu nggo dandan, kayu bakar, penyamakan, lan sapu. Manéka bagéan saka wit bisa digunakaké dadi obat tradisional lan kulité uga ngemot triterpen, kang bisa dadi obat.
1.666

besutan