Praja Cihna: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(ndandani sithik)
 
Sulur menika dados pralampita bilih pagesangan samangké badhe lumampah kanthi kalajengan kados gesangipun tanduran sulur ingkang mrambat.
 
== Cihnaning pribadhiPribadhi ==
Kejawi Praja Cihna, KeratonKaraton [[Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat]] ugi gadhah Cihnaning Pribadi. Cihnaning Pribadi inggih menika lambang pribadipribadhi gadhahanipun Kanjeng Sultan ingkang nembe jumeneng. Wujudipun Cihnaning Pribadi menika sami kaliyan Praja Cihna, ingkang damel béda namung aksara Murda wonten ing sangandhapipun Lar. Aksara Murda menika paring pituduh Kanjeng Sultan ingkang nembé jumeneng. Cihnaning Pribadhi menika saged dipunpriksani wonten perabot-perabot Kagungan Dalem, utawi dipunpriksani wonten layang undhangan pawiwahan ageng para putra-putri Dalem<ref>{{Cite web|url=https://www.kratonjogja.id/lambang|title=Lambang {{!}} Karaton Ngayogyakarta Hadiningrat - Kraton Jogja|website=www.kratonjogja.id|access-date=2019-11-13}}</ref>.
 
Nalika warsa 2018, [[Gusti Kanjeng Ratu Hayu]] minangka putra dalem Sultan [[Hamengkubuwana X]] ingkang kaping sekawan paring pangandikan babagan Cihnaning Pribadhi lumantar jagad Twitter. Panjenenganipun ngandharaken bilih Cihnaning Pribadhi menika sajaosipun boten pareng dipunagem kaliyan tiyang sasanèsipun Sultan ingkang jumeneng nata. Gusti Hayu ngendika dhumateng sedaya prodhusèn kaos utawi cinderamata supados ningali malih dagangan ingkang dipunsadé. Gusti Hayu ugi nyuwun tulung dhumateng sinten kémawon ingkang nyadé Cihnaning Pribadhi supados boten dipunowahi manut seléraning piyambak-piyambak. Supados agung saha ajinipun lambang Praja Cihna utawi Cihnaning Pribadhi menika saged tansah lestantun<ref>{{Cite web|url=https://www.cnnindonesia.com/gaya-hidup/20180702182648-277-310874/putri-sultan-hb-x-kritik-pemakaian-logo-keraton-di-kaus|title=Putri Sultan HB X Kritik Pemakaian Logo Keraton di Kaus|last=Ratnasari|first=Elise Dwi|website=gaya hidup|language=en|access-date=2019-11-13}}</ref>.
5.871

besutan