G.K.R. Mangkubumi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 sasi kepungkur
ndandani sithik
(ndandani sithik)
'''Gusti Kanjeng Ratu Mangkubumi''' (miyos wonten ing [[Bogor]], 24 Fèbruari 1972; yuswa 47 tahun) Ratu Mangkubumi inggih menika putra mbarep saking [[Hamengkubuwana X|Sri Sultan Hamengkubuwono X]] kaliyan [[Gusti Kanjeng Ratu Hemas]] saking [[Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat|Kesultanan Ngayogyakarta Hadiningrat]] . [[Gambar:GKR Mangkubumi.jpg|jmpl| GKR Mangkubumi ]]<br />
 
<br />
 
== Pawiyatan ==
Wiwit alit dumugi dungkap wanci SMA, Ratu Mangkubumi pados kawruh wonten [[Ngayogyakarta]]. SaderengipunSadèrèngipun sekolah wonten ing International School of Singapore, panjenenganipun sekolah wonten ing [[SMA Bopkri 1 Yogyakarta]]. Sasampunipun winisudha saking SMA, panjenanganipunpanjenenganipun nglajengaken pados kawruh wonten ing Griffith University Brisbane, [[Queendsland, Australia|Queensland, Ostrali]].
 
== Pawiwahan ==
'''Padamelan'''
 
* Komisaris Utama PT Madubaru (PG / PS Madukismo) <ref name="kab">{{Cite news|url=http://kabare.jogja.com/?a=b1R5L0ZlWjNWRi9JblVkUmhOIHk%3D=|title=Kondhang: GKR Pembayun “Jadi Raja itu Nggak Enak”|date=19 Juni 2006|access-date=19 Juni 2006|publisher=Kabare Jogja Magazine}}</ref>
* Komisaris Utama PT Mataram Mitra Manunggal (BPR Mataram)
* Direktur Utama PT Tembakau Indonesia (Industri Rokok) nalika taun 2003-2008
* Komisaris Utama PT Yogyakarta Tembakau Indonesia
* Direktur Utama PT Yarsilk Gora Mahottama (Industri Sutra)
 
'''Jejibahan wonten Asosiasi saha Organisasi'''
 
* 2002-2012: Ketua Umum Karang Taruna DIY
* 2003-2011: Ketua DIY DIY BPD AKU (Asosiasi Kelompok Usaha Peningkatan Pendapatan Keluarga Sejahtera)
* 2003-2008: Wakil Ketua International Association of Wild Silk Moth
* 2005-2009: Ketua Umum Koperasi Aku Sejahtera
* 2006–2010: Ketua Pembina Yayasan Royal Silk (Pengembangan Kawasan dan Pemberdayaan Masyarakat di wilayah Karangtengah)
* 2002-2006: Wakil Ketua Asosiasi Masyarakat Sutera Alam DIY
* 2002-2006: Wakil Ketua ASEPHI DIY (Asosiasi Kerajinan)
* 2006–2010: Ketua Asosiasi Masyarakat Persuteraan Alam Liar Indonesia
* 2006-2011: Ketua Asosiasi Pedagang Pasar Seluruh Indonesia DIY
* 2012-2015: Ketua DPD KNPI DIY
* 2012 - sakmenika: Pusat Penyelamat Hidupan liar Jogya (PPSJ)
* 2015 - sakmenika: Ketua Kwartir Daerah Gerakan Pramuka DIY
* 2015 - sakmenika: Ketua DIY Kadin
 
== Jejibahan wonten Keraton ==
[[Gambar:GKR Mangkubumi.jpg|jmpl| GKR Mangkubumi ]]
Minangka putra dalem ingkang nomer setunggal, Ratu Mangkubumi gadhah jejibahan damel guyub ing antawisipun kaluwarga ageng Keraton Ngayogyakarta saha sedaya putri dalem <ref>http://www.koran-sindo.com/node/328807</ref>. Ratu Mangkubumi uga kajibah dados salah satunggaling Penghageng, pramila panjenénganipun dados pimpinan nalika wonten upacara ing salebeting keraton, ing antawisipun adicara Tumpak Wajik, Yasa Pesi Burak, saha sanèsipun. Ugi nalika rayinipun Ratu Mangkubumi nindakaken palakrami, panjenenganipun dados pimpinan ing adicara punika.
 
5.871

besutan