Kuchisake-onna: Béda antara owahan

307 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
nambahi rujukan
(lagi njajal mesin pertalan)
(nambahi rujukan)
 
{{Nihongo|'''Kuchisake-onna'''|口裂け女||"Wanodya Lambé Suwèk"}}<ref name="yokai">{{Cite web|url=http://yokai.com/kuchisakeonna/|title=Kuchisake onna|last=Meyer|first=Matthew|date=31 May 2013|website=Yokai.com|access-date=6 August 2019}}</ref> iku sawijining bleger in [[ Legenda kutha Jepang |legéndha urban Jepang]] lan [[ Folklor Jepang |folklor]]. Dhèwèké dikenal minangka sawijining roh kang srèi, utawa ''[[onryō]]'' wadon. Rainé ditutupi nganggo sawijining topèng utawa samubarang liyané lan dhèwèké uga nggawa sawijining gaman kang landhep. Kuchisake-onna uga dikenal minangka ''[[ Yōkai |yōkai]]''.
 
Miturut legéndha populèr, dheweke takon marang wong kang bakal dadi kurbané manawa wong kuwi nganggep yèn Kuchisake-onna iku ayu. Yèn wong kasebut ngomong "ora", dhèwèké bakal mrajaya kurbané nganggo gamané. Yen dhèwèké mangsuli "iyha", Kuchisake-onna bakal mbukak topèngé lan nuduhaké yèn pojokan lambéné suwèk saka kuping siji nganti kuping liyané, banjur dhèwèké bakal mbalèni takon. Yèn wong kuwi banjur ngomong "ora", Kuchisake-onna bakal mrajaya nganggo gamané, lan yèn mangsuli "iyha", dhèwèké bakal ngethok pojokan lambéné wong kang dadi kurbané dadi mèmpèr karo lambéné Kuchisake-onna. Sawijining sara kang bisa digunakaké supaya bisa slamet nalikané mrangguli lan ditakoni karo Kuchisake-onna ya iku sarana mratèlakaké yèn Kuchisake-onna ora èlèk utawa ayu, nanging mung "rata-rata" waé, utawa kanthi nylimuraké Kuchisake-onna nganggo dhuwit utawa permèn kang atos.<ref>{{Cite web|url=https://www.nippon.com/en/japan-topics/g00789/japanese-urban-legends-from-the-slit-mouthed-woman-to-kisaragi-station.html|title=Japanese Urban Legends from the “Slit-Mouthed Woman” to “Kisaragi Station”|date=2019-12-27|website=nippon.com|language=en|access-date=2020-02-08}}</ref>
 
== Rujukan ==
5.871

besutan