Wikipédia:Artikel pethingan/2020 04: Béda antara owahan

Mbalèkaké owahan 1514269 déning Diki Ananta (rembugan)
(+)
Tenger: Besutan sumber
(Mbalèkaké owahan 1514269 déning Diki Ananta (rembugan))
Tenger: Pawurungan
{{Aktualitas/citra
|image = Planets2008-idEM of influenza virus.jpg
|width = 250200
|caption =
|title =
|link =
|border =
}}'''[[Influenza]]''', kang luwih ditepungi kanthi sebutan flu, wujud [[lelara nular]] kang disebabaké déning [[Virus#Virus%20RNA|virus RNA]] saka [[famili]] [[Orthomyxoviridae]] (virus influenza), kang nyerang [[unggas]] lan [[mamalia]]. Tandha-tandha kang paling umum saka lelara iki ya iku ndredheg, mriyang, perih tenggorokane, perih otot, sirah abot, [[watuk]], lemes, lan [[malaise]].
}}'''[[Tata Surya]]''' ana ing galaksi [[Bimasekti]] iku golongan bandha langit kang kawangun saka sawijining [[lintang]] kang diarani [[Srengéngé]] lan kabèh objèk kang kraket déning gaya [[Gravitasi|gravitasiné]]. Objèk-objèk mau kalebu wolung [[Planèt|planit]] kang wis kauninga kanthi orbit awujud [[elips]], limang [[Planèt cilik|planit cilik]], 173 [[satelit alami]] kang wis kaidhèntifikasi, lan mayuta-yuta bandha langit ([[meteor]], [[asteroid]], [[komet]]) liyané.
 
Sanajan asring kijolan karo lelara mèmper influenza liyané, mligi [[selesma]], influenza wujud lelara kang luwih abot tinimbang selesma lan disababaké déning jinis virus kang béda Influenza bisa nimbulaké eneg, lan muntah, mligi ing bocah-bocah, nanging tandha-tandha mau luwih asring ana ing lelara [[gastroenteritis]], kang babar pisan ora ana gegandhèngané, kang uga sok-sok kanthi ora trep diarani "flu weteng". Flu sok-sok bisa nimbulaké pneumonia viral kanthi langsung uga nimbulaké pneumonia bakterial sékundhèr. (''[[Influenza|Waca candhaké]]'')
Tata Surya kawangun saka Srengéngé, patang [[Tata Surya#Planit-planit pérangan njero|planit pérangan njero]], [[Tata Surya#Sabuk asteroid|sabuk asteroid]], patang [[Tata Surya#Planit-planit njaba|planit pérangan njaba]], lan ing pérangan paling njaba ya iku [[Tata Surya#Sabuk Kuiper|Sabuk Kuiper]] lan [[Tata Surya#Piringan kasebar|piringan kasebar]]. [[Tata Surya#Awan Oort|Awan Oort]] diprakirakaké ana ing [[Tata Surya#laladan paling adoh|laladan paling adoh]] kang leté watara kaping sèwu ing njaba pérangan kang paling njaba. (''[[Tata Surya|Waca candhaké]]'')
3.828

besutan