Harpsichord: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Digawé kanthi mertal kaca "Harpsichord")
 
Tidak ada ringkasan suntingan
 
[[Gambar:Harpsichord_in_a_church.jpg|jmpl|Harpsichord Aning harpsichordGereja ]]
'''Harpsichord''' utawa piano kuno <ref>{{Cite web|url=https://lektur.id/arti-harpsichord/|title=Harpsichord|last=|first=|date=29 April 2020|website=lektur.id|access-date=4 Mei 2020}}</ref> minangka piranti musik kayata [[piano]] ingkang swantenipun medal saking pethikan senar mboten dithutuk ngangge ''hammer''/pukul kaya dene piano. Piranti punika salah sawijining piranti paling penting ing musik Eropa wiwit abad kaping 16 nganti separo pisanan abad kaping 18, utamane ing jaman ''[[barok]]'' lan jaman ''[[renaisans]]''. Wujud kapisan harpsichord wonten wiwit tanggal 1400. Harpsichord paling sepuh ingkang tasih wonten, didamel ing taun 1500-an, nalika mekanisme kompleks piranti kasebut wis dirampungake. <ref>{{Cite web|url=https://philharmonia.org/learn-and-listen/baroque-instruments/harpsichord/|title=Harpsichord|last=|first=|date=|website=Philharmonia|access-date=4 Mei 2020}}</ref> Umumé, harpsichords kagungan rong utawi luwih ''senar'', sing saben senaripun ngasilake kualitas nada ingkang sanes.
[[Gambar:Harpsichord_jack.svg|jmpl|200x200px| Mekanisme pethikan senar ]]
155

besutan