Popo Iskandar: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: mazhab → madahab)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
 
'''Popo Iskandar''' iku [[pélukis|pelukis]] Indonésia sing lair ing Garut, [[Jawa Kulon]] 18 Dhésèmber 1926 lan tilar donya ing tanggal 29 Januari 2000<ref>[http://www.jakarta.go.id/jakv1/encyclopedia/detail/2414 Ensiklopedi Jakarta]</ref>. Popo lulus saka [[ITB]] jurusan seni rupa ing taun 1958.
 
Wiwitané lukisan Popo, kaprabawan saka guruné, Ries Mulder, wong [[Walanda]] sing mulang ing Juruan Seni Rupa lan kapara ngiblat marang madahab [[kubisme]] lan abstrak. Nanging prabawa realisme Hendra Gunawan uga kuwat. Sabanjuré, Popo nemu gayané dhéwé. Kasenengan nglukis kucing, njalari Popo kerep dijuluki "pelukis kucing". Popo nglukis kaanan garang, kesèd, lucu, daya magis lan sipat-sipat liya sing dideleng ana ing wujud kucing.
26

besutan