Karna: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: perkara → prakara)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
[[Gambar:Pewayangan.jpg|thumb|right|Adhipati Karna]]
 
'''Adhipati Karna''' utawa Basukarna iku ratu ing Ngawangga (Awangga), nagara cilik kebawahbawahan [[nagara]] [[Astina]]. Garwané asma [[Dèwi Surtikanti]], putriné Prabu Salya ratu ing Mandaraka. Dèwi Surtikanthi iku mbakyuné [[Dèwi Banowati]] (garwané Prabu Duryudana), mula ing padhalangan Prabu Duryudana yèn ngaturi Prabu Karna, "Kaka Prabu Karna" utawa "Kaka Adipati Karna".
 
Adhipati Karna iku sadulur [[Janaka]] kang tunggal ibu nanging séjé rama. Ramané adhipati Karna iku aran Bethara Surya, déné yèn ramané Janaka iku Pandhu Déwanata, ibuné padha-padha Dèwi Kunthi.
Naraguna anonim