Tirto Adhi Soerjo: Béda antara owahan

1.017 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
Nambahi isi
(Nambahi isi)
{{Infobox person|honorific_prefix=R. M.|death_date={{BirthDeathAge||1880|||1918|12|7|yes}}|partner=|spouse=Raden Siti Suhaerah<br>Siti Habibah<br>Fatimah|style=|notable_works=|years_active=1894–1912|occupation=Juru warta|death_cause=|death_place=[[Batavia, Dutch East Indies|Batavia]], Indhiya-Néderlan|birth_place=[[Blora]], [[Indhiya-Néderlan]]|name=Tirto Adhi Soerjo|birth_date={{abbr|c|circa}}. 1880|birth_name=Raden Mas Djokomono|caption=|alt=|image_size=|image=Tirto-Adhi-Soerjo.jpg|native_name_lang=|native_name=|honorific_suffix=|children=}}
 
'''Raden Mas Djokomono Tirto Adhi Soerjo''' ([[Blora]], [[1880]]–[[1918]]) ya iku sawijining bleger kang kondhang ing babagan pèrs lan minangka salah sawijining bleger ing kebangkitan nasional Indonésia. Dhèwèké uga dadi plopor ''persuratkabaran'' lan ''kewartawanan'' nasional Indonésia. Jenengé asring dicekak dadi '''T.A.S.'''.<ref name=":0">{{Cite web|url=https://tirto.id/sejarah-hidup-tirto-adhi-soerjo-sang-pemula-pers-bumiputra-dbb7|title=Sejarah Hidup Tirto Adhi Soerjo, Sang Pemula Pers Bumiputra|website=tirto.id|language=id|access-date=2020-06-13}}</ref>
 
Soerjo asring wènèh panyaruwé bab pamaréntahan kolonialé Néderlan ing Indonésia. Sawisé dhèwèké namataké sekolah dhasaré, dhèwèké lunga menyang Betawi saperlu sekolah ana ing Hogere Burger School (HBS), banjur dhèwèké nerusaké sinau ana ing sekolah dhokter bumiputra, ya iku School tot Opleiding van Inlandsche Artshen (STOVIA), kang ana ing Batavia. Sanajan sinau ana ing sekolah dhokter, nanging dhèwèké seneng nulis. Dhèwèké wis tau ngirim tulisan-tulisané menyang sawenèh warta, ing antarané ''Bintang Betawi, Chabar Hindia Olanda, Pewarta Priangan, Bromartani,'' juga ''Pembrita Betawi''. Ing pungkasan, dhèwèké ora namataké sekolah dhokteré amarga dhèwèké luwih milih kanggo makarya ana ing jagad tulis-tinulis.<ref name=":0" />
 
<br />
 
== Pranala njaba ==