Aksara Cinten: Béda antara owahan

125 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
c
Aksara Kan saka rajawangsa Kan
(Aksara Kan, Korya, Viyetnam, Conto Aksara Kan lan jinise.)
c (Aksara Kan saka rajawangsa Kan)
[[Gambar:Hanzi (simplified).png|right|thumb|131px|汉字 (Hànzì)<br /> ing rupi ''prasaja''.<br />Wujud tradhisionalipun inggih 漢字.]]
 
'''Aksara Cinten''' utawi ugi karanan aksara Kan (漢字) punika rupa-rupi kaserat [[basa Cinten]], kaliyan ugi, minangka langkung sakedhik; [[basa Jepang]] saha [[basa Koréa|basa Korya]] (namung ing [[Koréa Kidul|Korya Kidul]]). Aksara punika ugi kaaranan aksara Kan amargi aksara punika kabakênakên wonten ing jaman rajawangsa Kan (Ind: Dinasti Han). Aksara Cinten sampun ical saking [[basa Vietnam|basa Viyetnam]] — ing pundi dipunenggé ngantos [[abad kaping 20]] — kaliyan ing [[Koréa Lor|Korya Lor]], ingkang sampun kagantos [[Hangul|Han'gül]].
 
Aksara Cinten iku kaaranan ''hànzì'' ing [[basa Mandharin]], ''[[kanji]]'' ing basa Jepang, ''[[hanja]]'' utawi ''hanmun'' ing basa Korya, kaliyan ''hán tư'' (ugi kanggé ing seratan ''[[Chu Nom|chu nom]]'') ing basa Viyetnam.
305

besutan