Septuaginta: Béda antara owahan

328 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
Katrangan isi Alkitab Pitung Puluh
(Alkitab Pitung Puluh lan katrangan isi kitab sithik.)
(Katrangan isi Alkitab Pitung Puluh)
 
 
Alkitab Pitung Puluh nduweni kabedan karo Alkitab Protestan yaikusing ingngeloni tulisan Masoret. Pranjanjian Lawase singProtestan mau ing Alkitab Pitung Puluh kisenan kitab-kitab ''deuterokanonika'' sing padha kaya Alkitab Katulik lan katambahan saperangan kitab liya kayatayaiku Makabe IIII-IV, Tobit, Yudit, Kawicaksanan Solomon, Sirakh, Barukh (kalebu Layang Yeremiyah), Masmur Solomon, ''Book of Odes'', lan MakabeDonganing IVManasye. Dadi, saperangan kitab luwih dawa kayata Daniyel lan Ester. Ananging, kitab Yeremiyah luwih cendhak tinimbang Alkitab Protestan utawa Masoret.
 
{{Alkitab}}
451

besutan