Linguistik: Béda antara owahan

96 bèt wis ditambahake ,  4 sasi kepungkur
Swarajati swarawidya basa widya brawitwidya mulatembung asmawidya parisaba sukma kawruh
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
(Swarajati swarawidya basa widya brawitwidya mulatembung asmawidya parisaba sukma kawruh)
 
'''LinguistikBasawidya''' iku ngèlmukawruh sing nyinaoni [[basa]]. Dadi '''linguistikbasawidya''' uga bisa diarani "Ngèlmukawruh basa". Sanadyan linguistikbasawidya iku ngèlmukawruh basa, nanging ngèlmukawruh iki séjé karo yèn nyinaoni basané dhéwé. Uga bisa diomongaké yèn ngèlmukawruh basa iku ngèlmukawruh ''méta''. Dadi ing sadhuwuring basa dhéwé. LinguistikBasawidya nyinaoni sipat-sipate basa awit saka pocapan nganti tulisan.
 
LinguistikBasawidya iku duwé manéka warna cabang, kaya ta:
* [[Fonetik|Swarajati]] lan [[Fonologi|Swarawidya]] utawa [[widyaswara]]
* [[Morfologi]] utawa [[widyatembung]]
* [[Sintaksis]] utawa [[widyaukara]]
* [[Semantik]] utawa [[widyamakna]]
* [[Pragmatik]]
* [[Leksikologi|Brawitwidya]] dan [[Leksikografi]]
* [[Ètimologi|Mulatembung]]
* [[Onomastika|Asmawidya]] utawa ngèlmukawruh babagan jeneng.
* [[Dialek|Basawidya]]tologi
* [[Sosiolinguistika|Parisaba basawidya]]
* [[Psikolinguistika|Sukmabasawidya]]
* [[Neurolinguistika|Neurobasawidya]]
* [[grafologi]]
 
210

besutan