Hanja: Béda antara owahan

47 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
Aksara kan korya, hanjah, pranala
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
(Aksara kan korya, hanjah, pranala)
 
{{koreanname|image=Hanja.png|150px|Tulisan "Hanja" sajeroning Hanja lan Hangul.| hangul=한자 | hanja=漢字 | rr=Hanja | mr=Hancha}}
'''HanjaAksara Kan Korya''' (kanthiutawa [[harafiah]]:Hanjah ''aksara(漢子, [[dinasti Han|Han]]''한자), utawa ''Hanmun'' (한문; 漢文), sing한문, kadhangkalategese diterjemahakétulisan dadi '''aksara [[Tiongkok-Koréa]]'''Kan), iku sebutan marang [[aksara Cina]] (Hanzi) sajeroning [[basa Koréa|basa Korya]], nangingkang kanthi spésifikmligi tegesé aksara-aksara sing disilih déning basa KoréaKorya lan didadèkaké péranganing basa Korya mau liwat nggantiowahing [[pangucapanpocapan]].
 
BédaBédane karo [[Kanji]] sajeroning [[basa Jepang]] sing wis ngowahi lan mrasajakaké akèh(Ind: karaktermenyederhanakan) akèh (aksara), Hanja mungwujude salumrahe ora béda saka [[Hanzi]]Aksara [[HanziCinten|Aksara tradhisional|wangunCina tradhisionalLawas]] sanadyan ana sapérangan saka aksara standarbaku HanjaHanjah wujud parijinis (Ind: varian) Hanziliya sing uga tinemu sajeroning aksara Kanji standarbaku.
 
{{jinis aksara|state=show|state5=show}}
454

besutan