Kasultanan Demak: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  10 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing (2))
 
== Demak ambruk ==
Sapungkuré Sultan Trenggana surut ing taun 1546 ingnalika paprangan penaklukanngepung laladan [[Pasuruan]], singgasanakalungguhan sultan ing Demak dadi rebutan. [[Sunan Prawata]] sing munggah dadi Sultan ditentang akèh wong kalebu para adipati, antarané [[Pangéran Séda Lèpèn]] adiné Sultan Trenggana. Adipati Jipang ya iku [[Arya Penangsang]] uga sing mèlu nentang Sunan Prawata. Sunan Prawata pungkasané tiwas déning Aria Penangsang.
 
Arya Penangsang munggah dadi panguwasa nanging uga ditentang akèh wong ing antarané Adipati Pajang ya iku [[Jaka Tingkir]]. Jaka Tingkir sing uga mantu Sultan Trenggana ngrasarumangsa yèn garwané luwih duwé hak singgasana kasultanan tinimbang Arya Penangsang. Jaka Tingkir banjur yasa koalisi karo [[Ki Ageng Pemanahan]] lan [[Sutawijaya]], koalisi iki kasil nyingkiraké Arya Penangsang lan Kasultanan Demak wusanané ambruk.
 
Jaka Tingkir yasa [[Kasultanan Pajang]], laladan Demak daditeluk péranganingmarang Kasultanan Pajang. Jaka Tingkir nyandhang gelar [[Sultan Hadiwijaya]].
 
{{clear}}
2.820

besutan