Astana Kuthagedhé: Béda antara owahan

3.841 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca anyar: Astana Kuthagedhé)
 
'''Astana Kuthagedhé''' ya iku pakuburan kanggo leluhur lan sentana [[Kasultanan Mataram|Mataram]] kang mapan ing tilas kadhaton lan sakiwa tengene.
Astana Kuthagedhé
 
Tokoh kang sumare ing kene antarane :<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/bahasa-dan-budaya/adat-dan-tradisi/592-bauwarna-padmasusastra-1898-205-jilid-15-ka|title=Layang Bauwarna - 1898|last=Padmasusastra|language=jv}}</ref>
 
# Nyai Agêng Ngenis, ingkang ibu [[Ki Ageng Mataram|Kyai Agêng Mataram]] (= Pamanahan).
# Pangeran Jayaprana (= Susuhunan Adilangu) wayahe Susuhunan Kalijaga zie wali no.
# Kangjêng Kyai Dhatuk Palembang (= Sultan Pajang) kang wus sumare ing Butuh kapindhah marang Kuthagêdhe.
# Kyai Agêng Mataram (= Pamanahan).
# Nyai Agêng Mataram (= Pamanahan).
# Nyai Agêng Pathi, garwane Kyai Agêng Pathi (= Mas Panjawi).
# Adipati Mandaraka ([[Ki Juru Martani]]).
# [[Sutawijaya|Panembahan Senapati]] Ngalaga
# Pangeran Gagak Bahning,
# Pangeran Mangkubumi ... Ingkang rayi Panêmbahan Senapati
# Pangeran Sukowati, ingkang rayi ipe Panêmbahan Senapati.
# Pangeran Martasana.
# Pangeran Singasari, ingkang rayi Panêmbahan Senapati.
# Pangeran Mangkunagara, ingkang rayi ipe Panêmbahan Senapati.
# Pangeran Têpasana, ingkang rayi Panêmbahan Senapati.
# Tumênggung Mayang, ingkang rayi ipe Panêmbahan Senapati.
# Kangjêng Ratu Rêtna Dumilah, ingkang garwa Panêmbahan Senapati.
# Kangjêng Ratu Kalinyamat, ingkang garwa Panêmbahan Senapati.
# Radèn Rangga, ingkang rayi Panêmbahan Senapati
# (Ing babad R.R. mau putra saka Kalinyamat)
# Ingkang Sinuhun Kangjêng Susuhunan Prabu Anyakrawati Seda Krapyak.
# Pangeran Pambayun, buyute Kyai Agêng Ngêrang.
# Pangeran Pugêr, putrane Panêmbahan Senapati.
# Panêmbahan Jurukithing, putrane Panêmbahan Jurumartani.
# Kangjêng Ratu Sultan, garwa dalêm H.B. II Jogja.
# Ingkang Sinuhun Kangjêng Sultan H.B. II Jogja.
# Pangeran Upasanta, putrane Kyai Juruwirapraba,.
# Radèn Ayu Upasanta, putrane Kyai Jurukithing.
# Pangeran Panêkar.
# Pangeran Wuragil.
# Kangjêng Ratu Mas Rêtna Tinumpuk, garwa dalêm Ng. W.
# Radèn Dêmang,
# Pangeran Dêmang,
# Pangeran Wiramênggala ... Putrane Panêmbahan Senapati
# Kangjêng Gusti Pangeran Adipati Anom, putra dalêm H.B. I
# Panêmbahan Mangkurat,
# Pangeran Mangkudiningrat ... Putra dalêm H.B. II
# Radèn Ayu Kaputran, putrane Ng. W.
# Pangeran Kaputran, mantu dalêm Ng. W.
# Kangjêng Ratu Sasi, putra dalêm H.B. II
# Radèn Tumênggung Martalaya, mantu dalêm Ng. W.
# Pangeran Martapura, putra dalêm Ng. W.
# Pangeran Pringga of Rangga ?
# Kang Rayi Ratu Mas Pita
# Kangjêng Gusti Pangeran Adipati [[Paku Alam I|Pakualam I]]
# Kangjêng Gusti Pangeran Adipati Anom Jogja.
# Putra dalêm Kangjêng Ratu Kêncana = putra dalêm S.P.
# Pangeran Jagaraga.
# Kyai Juru Wirapraba, putrane Kyai Jurumartani.
# Pangeran Dipanata ing Mataram.
# Kangjêng Ratu Mas Pati
# 51 ..., 52 ... Putra Dipanatan
# Putrane Pangeran Sukowati.
# Garwane Pangeran Sukowati.
# Putra dalêm Kangjêng Ratu Rêtna Dumilah = putra dalêm S.P..
# Kang rayi Kangjêng Ratu Mas.
# Putra kadipatèn.
# Garwa kadipatèn.
# Kangjêng Ratu Kêncana, putra dalêm Ng. W..
# Putra basiyaran.
# Kyai Barat Katiga Mataram.
# Kangjêng Ratu Anggèr Jogja.
# Radèn Ayu Mangkukusuma putra,
# Pangeran Mangkukusuma mantu ... Ng. W.
# Radèn Bagus Ngayogya, putra dalêm Ng. W.,
# Tumênggung Sujanapura
# Pangeran Silarong,
# Radèn Ayu Madiun,
# Pangeran Adipati ... Putra dalêm S.P.
# Tumênggung Wiryadiningrat, mantu dalêm Ng. W.
# Pangeran Natakusuma Jogja
# Nyai Riya Suwanda,
# Nyai Tumênggung Sêcawisa,
# Nyai Tumênggung Soka,
# Nyai Tumênggung Gandarasa ... wadana wadon ing Mataram
# Kyai Wirakarsa,
# Tumênggung Madiun,
# Ingkang garwa,
# Pangeran Mandura,
# Kyai Agêng Mangir = Lowanu,
# Ingkang garwa
 
== Rujukan ==
2.820

besutan