Papan Anggegana Internasional Changi: Béda antara owahan

211 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
 
== Lumakuné ==
Papan Anggegana Internasional Changi diyasa déning padunung pakunjaran ing Perang Donya II saka taun 1943 nganti 1944. Tentara angkatan udara karajan jupuk kemunahé papan anggegana iki ing taun 1946. Ing taun iku, papan kanggo maburé montor mabur kapernah ing lor-wétan Singapura kang awujud landhesan tanpa aspal lan suket kang tipis. Padunung pakunjaran Jepang banjur nambahaké pelat waja bolong ing jalur wétan-kulon lan nguwataké landhesan ing lor-kidul. Ing wiwitan tahun 1970, Papan Anggegana Paya Lebar (papan anggegana padunung) ora amot kanggo ngladi panumpang. Mula, dibutuhaké papan anggegana kang ora ngganggu sawenèh rantaman pambangunan. Banjur dipilih laladan Changi kanggo papan anggegana anyar. Ing taun 1975, papan anggegana Changi wiwit diyasa kanthi banyu segara kang diurug lemah (reklamasi) ambané 8,7 km parsagi. Saluran banyu uga diyasa kanggo ngowahi miliné banyu saka telung kali ing sakcedhaké papan anggegana, ya iku: Kali Tanah Merah Besar, Kali Ayer Gemuroh, lan Kali Mata Ikan. Pambangunan papan anggegana iku diperang ing rong wanci. Wanci I direncanakaké rampung ing 1981 lan Wanci II direncanakaké rampung ing tengahé taun 1980-an. Béya ing wanci I arep 1 milyar dollar Singapura.
 
== Angkutan kang gegayutan ==
3.583

besutan